Přípravy na kanadský roadtrip

Reading Break se nezadržitelně blíží a s tím přichází i můj dlouho očekáváný výlet do kanadských Rocky Mountains. Z původního plánu navštívit pouze Rocky Mountains, který jsme s Patrickem měli, se postupně vyklubal regulerní roadtrip Kanadou. Čeká nás přes 3000 kilometrů, navštívíme několik pohoří a doufám, že zažijeme spoustu zážitků. Navštívit Rocky Mountains pro mě bude splněný sen, nemůžu se dočkat!

Photo: ibackpackcanada.com

Nakonec jsme s Patrickem dali dokupy zajímavou posádku: já a Patrick zastupujeme horské běžce, bikery a univerzály, Malte bude zástupcem alpinistů a horolezců a sestavu doplňuje skialpinista a lyžař Alex. Spojují nás všechny hory, takže cíl je jasný.

Bannf National Park, photo: travelinnate.com

V dnešním krátkém příspěvku jen orientačně načrtnu, co nás čeká a kde se budu pohybovat, abyste zhruba měli přehled. V neděli v 5 vyrážíme na trajekt do Vancouveru a následně nás čeká cca 1000 km přímo do srdce Rocky Mountains. V Kimberly nebo Cranbrook nás nad čeká střecha nad hlavou v podobě Patrickových známých a v pondělí již vyrážíme na první výstup na Mt. Fischer (2900mnm). Dnes jsem se díval na předpověď a zima bude asi pořádná, hodně pod -10 °C. V následujících dnech nás potom postupně čeká Banff National Park, Lake Louise, hory v okolí známého lyžařského centra Revelstoke, Glacier National Park a následně přejezd přes Whistler do Squamishe a naší tour zakončíme v Garibaldi National Parku.

Garibaldi NP, photo: http://www.campingtourist.com

Dávám tady jen pár fotek z Googlu ilustračně, tak jsem zvědav, jaké počasí potká nás. Snad budeme mít štěstí…

trasa

Jinak tento týden byl ve znamení příprav a školy. Do školy jsem se snažil toho co nejvíce udělat, protože po návratu z roadtripu mám hodně termínu k odevzdání nejrůznějších prací. Dnes mě do večera čeká ještě 10 A4… Kromě školy mi čas vyplňovalo právě plánování hor. Přece jen do Rocky Mountains nějaká příprava potřeba byla. Díky mému členství v Outdoors Clubu to bylo ale dost snadné – přímo v rámci Outdoors Clubu jsem včera pronajal prakticky všechno. Díky Harleymu jsem si zajistil i pořádné trekové boty. Každopádně včera jsem se cítil trochu hamižně, když jsem ze skladu ODC odcházel s tímto seznamem: 2 sněžnice, 2 mačky, 2 cepíny, trekové hůlky, a když jsem si řekl ještě o goretexové rukavice, tak už jsem se fakt musel smát. Každopádně je skvělé, že v rámci univerzity máme takovéto možnosti a UVic podporuje jakékoliv záliby a sporty.

Tak na mě myslete a za týden jsem zpět. Snad to koleno vydrží – poslední týden se to myslím celkem dost lepší, postupně to zatěžuju, začínal jsem na 20 min klusu a dnes už jsem bez větších bolestí dal 50 min. Tak hory proběhnout bez komplikací. Mějte hezký listopad!

One response to “Přípravy na kanadský roadtrip”

  1. Tak se tam v horách opatruj, ty dobrodruhu! Jinak ale nechápu, jak to všechno stíháš, máš můj obdiv…J. a spol.

    Like

Leave a comment